10 bästa budgetresorna i Europa

Europa har mycket att erbjuda när det gäller resmål, från dess rika historia till dess utsökta mat och olika kulturer. Även om det kan verka dyrt att resa i Europa, finns det fortfarande billiga destinationer som du kan utforska. Här presenterar vi en lista över de tio bästa budgetresorna i Europa, som kombinerar sevärdheter, upplevelser och värde för pengarna.

Prag, Tjeckien

Prag är känd för sin fantastiska arkitektur, sina anrika pubar och sitt brusande nattliv. Det här är en stad som verkligen erbjuder valuta för pengarna, och mat och dryck är förvånansvärt billiga. De ändlösa sevärdheterna, såsom Prags borg och Karlsbron, gör det till en stad värd att besöka.

Budapest, Ungern

Denna vackra stad är en av Europas mest prisvärda städer. Med sina gamla termalbad, vackra ugnerska byggnader och goda lokala vin, är Budapest perfekt för en avkopplande paus. Priserna på mat och dryck är mycket rimliga, vilket gör att du verkligen kan leva på en budget här utan att gå miste om något.

Lissabon, Portugal

Lissabon är en charmig stad med vacker arkitektur, fascinerande historia och sol året om. Här kan du njuta av traditionella portugisiska rätter och viner till överkomliga priser. Ta en gammal spårvagn till Alfama, besök och utforska det charmiga slottet São Jorge och avnjut vacker utsikt över staden.

Krakow, Polen

Krakow är en historiaälskares dröm med sitt medeltida slott och den gamla judiska kvarteret Kazimierz. Staden erbjuder en mängd prisvärd mat och dryck, samt en mängd budgetvänliga boendealternativ. Dessutom är inträdesavgiften till olika sevärdheter ofta mycket låg.

Tallinn, Estland

Tallinn är en vackert bevarad medeltida stad med mycket att erbjuda budgetresenärer. Staden har en mängd kostnadsfria sevärdheter och aktiviteter, inklusive den fantastiska utsikten över gamla staden från Toompea Hill. Dessutom är Tallinn känt för sina överkomliga priser på mat och dryck.

Zagreb, Kroatien

Medan många reser till Kroatien för dess vackra kust, är huvudstaden Zagreb en höjdpunkt i sig. Staden har vackra parker, spännande museer och marknader fulla av lokala råvaror. Även om priserna har stigit under de senaste åren, är Zagreb ändå mycket mer budgetvänligt än många andra europeiska huvudstäder.

Belgrad, Serbien

Vinna av flera utmärkelser för det bästa nattlivet i Europa, har Belgrad också mycket mer att erbjuda. Det är en gammal stad med mycket historia, floden Donau rinner genom den, och det finns massor av parker och gröna områden att njuta av. Mat är billig, lokalbefolkningen är vänlig och priserna på boende är rimliga.

Kiev, Ukraina

För dem som söker efter ett unikt budgetalternativ, är Kiev perfekt. Det är en av de billigaste städerna i Europa och har mycket att erbjuda: Från historiska katedraler och kloster till modern konst och dynamiskt nattliv. Plus, mat och öl kostar nästan ingenting jämfört med västra europeiska standarder.

Riga, Lettland

Riga är Lettlands pulserande huvudstad och full av historia, charm och överkomliga priser. Staden har ett väldigt livligt kaféliv och du kan hitta någonting för varje smak: Från nybakat bröd och kaffe, till hemlagad choklad och lettländsk öl.

Bukarest, Rumänien

Bukarest, ibland kallad ”det lilla Paris”, är fullt av överraskningar. Det är hem för en av världens största byggnader, Palatul Parlamentului, och en pulserande kulturscen. Du hittar många billiga restauranger och kaféer, och inhemska viner som är både billiga och läckra.

Slutsats

Även om Europa är känt för sina ofta dyra städer, finns det fortfarande många pärlor att upptäcka för budgetresenären. Oavsett om du är ute efter historiska sevärdheter, utsökt mat och dryck, eller bara en fantastisk atmosfär, finns det en europeisk destination som är perfekt för din plånbok.