21 Jun 2017

Viktigt att tänka på när du bokar hotell

Ni har bestämt er för vart ni vill åka och ni har bokat flyget, men var ska ni bo? Vill ni bo på hotell, vandrarhem, camping, tillfällig lägenhet? Det finns en hel del att tänka på när ni ska välja hotell, och det finns egentligen ingen direkt guide till vilket hotell ni ska välja. Vilket ni ska välja beror helt på vad ni föredrar, och vad ni prioriterar. Den enda frågan är helt enkelt; vilket är viktigast för er? Här är några riktlinjer som ni kan tänka på när ni ska boka boende:

  • Priset: Är det viktigast för er att ni absolut måste ha det billigaste som finns att välja? Då ska ni så klart också ta det. Men tänk på att de flesta hotell med lägst pris ligger rätt långt utanför städerna, och de pengar som ni sparat på att inte ta ett som kostade några hundra mer kommer att försvinna på transport istället. Transport som ni har sluppit om ni bokat något lite dyrare mer centralt.
  • Läget: Vart hotellet ligger borde faktiskt vara det allra viktigaste, och priset efter. Det kommer definitivt att löna sig att boka ett hotell som är lite dyrare som ligger centralt, istället för att boka det allra billigaste som ligger i utkanten av centrum. Om ni vet sedan innan vilka platser ni ska besöka så kan ni även försöka hitta ett hotell så nära de platserna som möjligt. Om ni till exempel vet att ni endast ska befinna er på Manhattan i New York, så borde ni kanske inte boka ett hotell som ligger i Brooklyn.
  • Rummet: Hur länge ska ni vara på samma ställe? Hur många ska ni vara? Om ni ska vara en familj måste ni självklart ha plats för alla också, även om barnen får sova tillsammans på en bäddsoffa och föräldrarna i sängen – alla ska få plats. Om ni ska vara länge på ett ställe så kanske ni inte planerar att äta ute hela tiden. Då är det bra att ni ser till att det finns möjligheter att laga mat, eller i alla fall värma mat, på rummet. En annan viktig faktor är badrummet och toaletten. Är ni beredda på att dela badrum med andra? Många hotell/vandrarhem blir mycket billigare om ni delar badrum, men är det verkligen det ni vill? Ibland är de några extra hundra väl värda när ni får ett eget badrum. Samma med rum här; är ni villiga att dela rum med andra ni inte känner? Om ni är det så se till att det finns utrymme för att låsa in era värdesaker, eller saker över huvud taget. Och en väldigt viktig faktor för dagens resenärer; finns det WiFi på rummet eller bara i lobbyn? Att ha WiFi uppe på rummet är så mycket bekvämare än att gå ner till lobbyn varje gång du måste åt Internet.
  • Hotellet: Hotellet, vandrarhemmet, pensionatet, campingen … Det finns så många alternativ till boendet. Vilket passar er bäst? Kommer ni att spendera mycket tid på rummet, eller kommer ni mest vara där för att sova? Vad vill ni att hotellet ska erbjuda? WiFi, hotellfrukost, all inclusive, underhållning, pool, AC, personal som kan prata engelska (eller annat språk), hiss, handikappanpassat, barnklubb … Det finns så otroligt mycket som hotellen erbjuder, och alla erbjuder så klart inte allt. Det är därför bra att kolla upp innan vad de erbjuder, innan ni bokar.

Så, det var de riktlinjer som vi tycker att ni borde överväga innan ni bokar rummet. Det handlar så mycket mer än om bara priset. Boendet kommer antagligen även vara en avgörande faktor till om resan var bra, dålig eller helt fantastisk!