11 Sep 2017

Istrien och dess vackra stränder

Istrien – Stränder

Kroatiska stränder och solnedgångar är några av de vackraste och mest minnesvärda som någon kan uppleva. Precis över det Adriatiska havet till öster om Italien är var du hittar det här underbara landet och alla dess vackra stränder. Med sina fem olika kuster, tusen öar och tusentals kilometer av strand, så kommer du absolut att hitta stranden som passar dina behov bäst. Här är några tips på det bästa stränderna och städerna att besöka!

Umag och Savudrija

Här i Umad och Savudrija så kommer du att hitta några av de bästa stränderna i Kroatien och även några av de mest underbara människorna i världen. Bara över det Adriatiska havet och öster om Italien så kommer du att hitta de här underbara städerna och stränderna!

Porec

Porec i Kroatien är ett populärt resmål i Europa, så om du får chansen att besöka det här underbara stället så gör det! Om du vill ha en rolig strandstad som är precis vid vattnet, så är Porec den rätta platsen för dig. Vad är det som gör det här stället så roligt? Det är stränderna under dagen och det fantastiska utelivet under natten och festatmosfären efter att solen har gått ner. Under sommarmånaderna så är det här stället igång dygnet runt.

Rovinj

Stränderna i Rovinj är några av de vackraste i hela Kroatien, men du måste vara försiktig för vissa av dem är anpassade för familjer och vissa är helt endast för vuxna. När du går runt i den här charmiga lilla staden så kommer du att upptäcka skönheten och romantiken som är Rovinj.

Brijuni öarna

En gång i tiden så var de här öarna en lekplats för de romerska ledarna, och nu är de en semesterort och en kroatisk nationalpark, men de kan även vara din drömsemester som går i uppfyllelse. Det är hemmet till några av de vackraste adriatiska solnedgångarna och kroatiska stränder, de här 14 små öarna är bara där och väntar på dig!

Pula

Pula är en fantastisk stad, trots att det är den största staden av Istrien, och ändå så har den fortfarande en liten strand att ta sig till. Du kommer inte ha några problem att hitta ett hotell här, men du kan få problem att hitta ett med en havsutsikt under sommarmånaderna. Det här stället blir riktigt verksamt när alla europeiska turister och resande från hela världen kommer hit. Det börjar från i slutet av april eller början av maj, så reservera ett hotell i god tid om du vill kunna njuta utav de kroatiska stränderna som finns i Pula.

Rabac

En riktig glädje för turisten med stränder så underbara att du inte kommer att vilja åka hem. Den här vackra platsen med exotiska stenstränder och mer traditionella sandstränder och många privata grottor kommer att fånga din själ och göra din semester ett minne för livet!