14 May 2017

De bästa stränderna i Florida

Utnyttja delstaten av sol genom att surfa, sola och vara på stranden. Med öar i närheten som det är lätt att ta sig till, stora städer med stränder och familjevänliga kuster som är perfekta för att samla snäckor och bygga sandslott så har Florida några riktigt bra stränder, och här kommer information om de tio bästa.

Delray Beach


Delray Beach är en charmig liten by vid havet. Varje år så kommer det nästan 1 miljon besökare hit till denna familjevänliga långa stranden som är ideell för att ligga och steka på stranden, simma och bygga sandslott. När solen går ner så går besökarna längs den festliga Atlantic Avenue, bland alla butikerna, skaldjursrestaurangerna, den coola arkitekturen och Pineapple Grove Arts District. Och om du är ute efter att verkligen frossa, checka in på hotellet Seagate Hotel and Spa på Atlantic Avenue och därifrån är det endast en liten bit att gå till den privata strandklubben Seagate Beach Club.

Clearwater Beach


Clearwater Beach har ett välförtjänt som en av USAs bästa stränder och har lockat dit oräkneliga mängder av familjer och par till sina breda, sandiga kuster och strandhotell. Den sprider sig över en nästan 4 km smal lång sträcka av Pinella halvön på Golfkusten, Clearwater Beach gränsar till det blåa vattnet från den Mexikanska Golfen i väst, och lugna Tampa Bay till öst. Det här området mellan de två vattnen, och Clearwaters närhet till Tampa, erbjuder besökare en stor rad av aktivteter så som sola på de vita stränderna, dyka in i ett spel av strandvolleyboll, hyra fiskebåtar, ta en kryssning för att titta på delfiner, fallskärmssegling eller ge sig in mot centrum och gå på museum eller akvarium.

Naples


Det största dilemmat när man slappnar av på den pärliga vita stranden i Naples, är att bestämma vilket håll man ska titta åt. På ena sidan är de rullande vågorna, och på den andra sidan är de blänkande villorna och herrgårdarna som är längs Millionaires’ Row. En av de mest populära stränderna vid Naples Pier är inne i centrum, på 12th Avenue South. En annan bra strand ligger några kilometer norr om Old Naples, vid Delnor-Wiggins Pass State Park. Det här är ett perfekt ställe att ta med sig sin familj på en picnic och campa över dagen då det finns badhus och matstånd på plats och det går att hyra allt ifrån parasoller till kajaker till snorkelutrustning.

Sanibel Beach


Sanibel är en unik barriär ö med öst-västlig riktning som skiljer sig från den typiska nord-syd
layouten. Den här öst-värsta designeringen har hjälpt Sanibel att förtjäna sitt rykte om att vara en av höjdpunkterna på Shell Islands längs Floridas kust då den här stranden är perfekt för att samla snäckor i alla sorters former och storlekar. Dra ner till stranden med en hink, spade och litet nät, och gå längs stranden vid lågt tidvatten för att ta del av havets snäckor, hjärtmusslor och pilgrimsmusslor. Bowman’s Beach är den lugnaste och mest avlägsna del av stranden Sanibel, medan en historisk fyr lockar besökare att vandra längs den rustika strandpromenaden på Lighthouse Beach.

Siesta Key


Med så mycket att se och göra, så är det nästan omöjligt att bara ligga still på Siesta Key. Så vida du rullar ihop dina tår i det, låter sanden gå igenom dina fingrar eller glassar på den, så smittar lockelsen av ön av sig. Strandälskare flockas till de här silkeslena kusterna för att utnyttja den breda vidsträckta sanden och det lugna vattnet. Siesta Key stranden är perfekt att vandra runt på, samla snäckor, eller mer aktiva aktiviteter så som hyra en katamaran eller en kajak från någon av de många strandbutikerna. Den här perfekta semesterplatsen, vilket skryter med sina picnics på stranden och lekplatser, är även ett hem för restauranger med levande ljus och mysiga stugor att hyra som är ideella för en romantisk helg.

Atlantic Beach


Det är lätt att slappna av på Atlantic Beach: Sand som är mjuk och lika vit som socker, underbart solljus och azurblått vatten i överflöd. Och medan Atlantic Beach har massor av småstadscharm, så är det även en kort bilfärd ifrån Jacksonville, vilket gör det behändigt för turister som vill dit över dagen. De som gillar historia kan lära sig om utvecklingen av Atlantic Beach och om stränder i närheten av Jacksonville på museet Beaches Museum and History Center. Efter att du spenderat eftermiddagen genom att vandra runt på stranden, gå till Beaches Town Centers gångvänliga kullerstensvägar och kolla in stadens restauranger, gallerier, butiker och regelbundna evenemang så som konserter.

South Beach


South Beach är en internationell lekplats som erbjuder dygnet runt nattliv, sandiga kuster, unik arkitektur och en massa ögongodis. När du föreställer dig en South Beach scen, tänk dig ”Baywatch” med en arkitektur twist … Till och med husen som livräddarna är i är små mästerverk. Den långa, stranden gjord av människor sträcker sig upp till Atlanten för flera mil och är perfekt för tidiga morgonrundor och sola topless. Och medan det kanske inte är karibiskt, så är vattnet så rent och klart som det bara kan bli i Atlanten. Stranden är också det bästa stället att vara på och kolla på alla de ljus som kommer ifrån staden på natten innan man besöker det legendariska nattlivet.

Key West


Paradiset ligger precis på Floridas kust – och det heter Key West. Det här är en av Floridas vackraste platser, med breda stränder som är vita som socker och lugnt vatten. Besökare kan hyra snorutrustning eller en kajak för två personer med glasbotten. Eller stanna på torra land och hyr en cykel för att cykla ner längs cykelstigen som går längs Key Wests farled, runt fortet, genom en stenig avlägsen strand och flera stycken picnicställen.