Största flygplatserna i USA

USA, som är ett av världens mest trafikerade länder när det gäller luftfart, har även några av världens största och mest frekventerade flygplatser. Dessa flygplatser betjänar miljontals passagerare per år, och bär ansvaret för att transportera folk inte bara runt i landet, men också över hela världen. I den här artikeln ska vi titta på några av dessa viktiga nav för resor och transport i USA.

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport

Belägen i Atlanta, Georgia, är Hartsfield-Jackson den mest trafikerade flygplatsen i världen när det gäller passagerartrafik. Den betjänar över 107 miljoner passagerare per år och erbjuder direktflyg till mer än 150 inhemska destinationer och 75 internationella destinationer i 50 länder. Flygplatsen har även blivit hyllad för sin effektivitet och punktlighet.

Los Angeles International Airport

Los Angeles International Airport, ofta känd som LAX, är inte bara Kaliforniens största flygplats utan också USA:s näst största. Det handlar om den femte mest trafikerade flygplatsen i världen, med cirka 85 miljoner passagerare per år. Flygplatsen är också känt för att vara ett populärt inspelningsområde för filmer och TV-program.

O’Hare International Airport

O’Hare International, belägen i Chicago, Illinois, är en av de största och mest trafikerade flygplatserna i världen. Den är den mest anslutna flygplatsen i USA och erbjuder flyg till över 200 destinationer runt om i världen och cirka 74 miljoner passagerare passerar genom denna flygplats varje år.

Dallas/Fort Worth International Airport

Belägen mellan städerna Dallas och Fort Worth i Texas, täcker Dallas/Fort Worth International Airport ett område på över 70 kvadratmil, vilket gör den till den näst största flygplatsen när det gäller marknivå i USA. Cirka 75 miljoner passagerare använde DFW flygplats 2019. Flygplatsen har fler än 200 destinationer, både inrikes och internationellt.

Denver International Airport

Denver International Airport, beläget i Denver, Colorado, är den största flygplatsen i USA när det gäller totalt areal. Flygplatsen täcker ett otroligt område på över 135 kvadratmil, vilket är knappt dubbelt så stort som nyss nämnda i storlek. Trots sin storlek, är det inte den mest trafikerade flygplatsen, men betjänar fortfarande ett imponerande antal passagerare – cirka 65 miljoner årligen.

Slutsats

USA:s största flygplatser spelar en väsentlig roll i både den internationella och inhemska flygtrafiken. De erbjuder viktiga transportnoder för miljontals resenärer varje år, vilket driver USA:s ekonomi och ansluter landet till resten av världen. Oavsett om du reser för arbete, nöje eller äventyr, är chansen stor att du kommer att passera genom åtminstone en av dessa flygplatser på din resa.

Vanliga frågor

Vilken är den största flygplatsen i USA?

Den största flygplatsen i USA när det gäller passagerartrafik är Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, belägen i Atlanta, Georgia. Den betjänar över 107 miljoner passagerare per år.

Vilken flygplats är den näst största i USA?

Den näst största flygplatsen i USA är Los Angeles International Airport, även känd som LAX. Den har årligen cirka 85 miljoner passagerare och är också en av de mest trafikerade i världen.

Vilken flygplats är mest ansluten i USA?

O’Hare International Airport i Chicago, Illinois är den mest anslutna flygplatsen i USA. Den erbjuder flyg till över 200 destinationer runt om i världen.

Vad är den största flygplatsen per yta i USA?

Denver International Airport i Denver, Colorado är den största flygplatsen per yta i USA. Den täcker ett område på över 135 kvadratmil.

Vilken flygplats är den mest trafikerade i världen?

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport i Atlanta, Georgia är den mest trafikerade flygplatsen i världen när det gäller passagerartrafik.

Vilken flygplats anses vara filmarnas flygplats?

Los Angeles International Airport (LAX) är känt för att vara ett populärt inspelningsområde för filmer och TV-program.